Rolnicy

strefy – pobytową dla gości i gospodarczą gdzie będzie się koncentrować dotychczasowa działalność rolnicza. Muszą one być od siebie odrębne, chociażby ze względu na zapewnienie bezpieczeństwa dla bawiących się dzieci, jak również ze względu na specyfikę pracy w gospodarstwie (często praca w kurzu, błocie, przy oborniku, z dużymi zwierzętami budzącymi lęk u ludzi, którzy na co dzień nie są przyzwyczajeni do ich widoku). Celem tego podziału jest zapewnienie gościom optymalnego komfortu i jak najlepszych warunków do wypoczynku.

Następnym koniecznym zespołem przedsięwzięć będzie przystosowanie budynku mieszkalnego dla agroturystów. Jak pisałam powyżej, rolnicy dysponują dużymi domami, świecącymi najczęściej pustkami. W takim domu bez większego problemu można wygospodarować 3, 4 lub nawet 5 pomieszczeń, które po dokonaniu odpowiednich remontów będą znakomicie spełniać rolę miejsc noclegowych dla gości. Baza dla gości będzie obejmować (przy przystosowaniu 4 pomieszczeń) 3 pokoje i 1 wspólną dla gości łazienkę.

Da to możliwość przyjmowania 9-12 osób jednorazowo, co zagwarantuje odpowiedniąopłacalność przedsięwzięcia. Koniecznym również może okazać się wymiana części urządzeń kuchennych na takie, które będą spełniać odpowiednie normy dla zbiorowego żywienia.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>